Til galleriet

Laos 2018 - Kirsten Stribæk

Denne rejse var en historisk-, kulturel- og naturoplevelse som jeg kun kan anbefale andre at tage på. Et meget smukt land med bjerge og dale og Mekong floden der flyder fra nord til syd som en naturlig/vigtig vandvej og grænse til Thailand, Cambodia og Vietnam. Laos er lidt større end Storbritanien og har ca. 7 mio indbyggere. Der er over 100 forskellige etniske minoriteter, hvoraf mange lever i forskellige landsbyer i det nordlige Laos.

Regeringsform
Landet var en del af det tidligere Franske Indokina indtil 1954. Laos har været gennem næsten 300 års krig mod Kina, Thailand (Siam), Frankrig og senest under Vietnamkrigen (som sluttede i 1975) mod USA. Siden har Laos været et selvstændigt land. Efter 1975 har Laos et kommunistisk styre: “Den demokratiske Folkerepublik”  Den mere end 600 års gamle tradition med monarki i Laos er nu slut.

The secret war
Jeg vidste ikke at USA sønderbombede Laos under Vietnamkrigen, særlig der hvor den historiske HO CHI MINH STI løb langs grænsen til Vietnam. Herhjemme hørte vi meget om USA’s krig mod Vietnam; men stort set intet om Laos, som fik langt flere bomber kastet ned over sig. “The secret war” kaldes det. Der er stadig mange, mange miner gemt i hele landet. Dette var en ny og skræmmende oplysning, som gjorde et dybt indtryk på mig. Det er livsfarligt at bevæge sig udenfor de afmærkede stier og veje i Laos.

Religion
Næsten 70% af befolkningen er buddhister, hvilket også kan ses af de mange smukke buddhistiske templer i landet.

  Kirsten Stribæk

Klik på det lille billede - så bliver det stort

Mekongfloden, Laos Tempel Laos Tempel - detalje Udsigt - Laos
Slangeskulptur, Laos Børn, Laos Tempel Laos Laos
Sivbeholdere til ris Kvinder med ris til munkene Munke modtager almisser Tempel Munke i tuk-tuk
Landsby med bobmer fra Vietnamkrigen Landsby med bobmer fra Vietnamkrigen Pige ser turister Landsby Vietnamesisk hængebugsvin
Dreng og pige, Laos husbåde hvori der også sejles turister Piger, Laos Køkken Udsigt - Laos
tuk-tuk Tempel Sælger på marked marked tuk-tuk