Topbanner
 

Tilbage til galleriet

Digitale collager printet på tekstil

     


Der er her taget udgangspunkt i et foto som er gjort sort/hvidt. Hatten og tørklædet er selvstændige lag og der er arbejdet med lagblandinger. Collagerne er printet på stof der er behandlet med Bubble Jet Set. Til sidst broderede jeg konturene - dette ses bedst på de sidste 3 billeder.

Nærmere forklaring findes her

Bubble Jet Set

Bubble Jet Set er en fikserings-væske, der anvendes til at præparere bomuld og silke, sådan at man kan printe på stoffet. Bubble Jet Set får blækket fra en almindelig blækprinter til at trænge ind i stoffets fibre. Den store fordel ved denne metode er, at stoffet bevarer sin oprindelige blødhed og samtidig er vaskbart og lysægte. Desuden er det en fordel, at man kan printe på tekstiler med struktur samt kulørt stof.

Efter processen er stoffet vaskbart og bevarer sin naturlige blødhed.

Stoffet styges sammen med Amerikansk Frysepapir, for at give det så meget hold, at det kan gå igennem blækprinteren. Efter printning skal farven »sætte sig« min. 30 minutter - gerne til næste dag. Frysepapiret trækkes af stoffet. Nu er der kun tilbage at vaske stoffet i en mild sæbe. Man bør undgå vaskemidler med atriumcarbonater. De bedste resultater opnåes ved vask i hårshampoo.

Motiver
Du kan hente motiver mange steder. Egne computer-collager og tekst. Digitale fotos, scannede ting eller tegninger m.m.

Anvendelse
Anvendelsesmulighederne er mange: Billeder, puder og tasker. Tegninger printes på stof til broderi. Patchwork, applikation, billedsyning.