Glasmosaik på Gellért
 

Tilbage til galleriet

Helbredende bade i Budapest

Trænger du til afslapning, kan Budapest med de termiske bade varmt anbefales - de er taget ud af 1001-nats eventyr. Sammen med Angela Paula Krogsgaard besøgte jeg 4 forskellige bade i august 2013 - nogen af dem fra tyrkernes tid.

Kurbadet i Hotel Gellért byder på storhed og fornem art noveau med kunstneriske mosaikker, kulørte glasvinduer og statuer (de første 15 billeder). Der er flere termalbade med vand fra 19-40°C heraf et udendørs.

Rudas-badet er fra 1500-tallet, et fredfyldt sted og et af de ældste bade i Budapest. Kun i weekenden er kvinder tilladt adgang. Over det inderste ottekantede bassin er der en kuppel som bæres af 8 søjler. Igennem kuplen som er 10 meter, skinner lyset gennem farvet glas. Det er fantastisk at ligge i det varme vand, mens lysene danner kalejdoskopiske mønstre for øjnene mens man når til et stille og afslappet sted i sig selv.

Lukás-badet har historie helt tilbage til 1100-tallet. Det siges at være det mest terapeutiske bad i Budapest (sidste 10 billeder). Badet er nyrenoveret og har de bedste termiske bade, synes jeg. Der er mange forskellige bade og udendørspools hvor man bla. kan få kropsjacuzzi. Også mange lokale bruger badet.

Széchenyi-badet er et af de største spa-komplekser i Europa og et gult barokpalads danner rammen om badet. Der er 12 termal badesektioner med vand fra 28-38°C samt udendørspools og man kan sågar få sig et spil skak i poolen. I sommersæsonen er der også mange mennesker og højlydt snak i badene. Det er sikkert et fantastisk sted hvis man rejser med børn, men går man efter ro og afslapning vil jeg anbefale de andre bade.

Alle billeder er taget med iPhone.

Klik på det lille billede - så bliver det stort