Tilbage til galleriet

Angkor Wat, Bayom og Ta Prohm - Cambodja

Angkor Wat er et tempel-kompleks på ca. 400 km2 i det nordlige Cambodja, et par kilometer fra byen Siem Reap. Kong Suryavarman II, Khmer-imperiets hersker, rejste et stort tempel nær byen Angkor i det 12. århundrede. Det tog næsten 40 år at bygge det. Angkor Wat er det bedst bevarede tempel i området og samtidig det eneste tempel, der har bibeholdt sin religiøse betydning op til vores dage, først indviet til Vishnu (hindugud) og siden som buddhistisk tempel. Templet anses for det arkitektoniske højdepunkt i den klassiske khmer-kultur. Både templet og byen blev på mystisk vis forladt 200 år senere.
I Siem Reap må ingen bygninger være højere end 68 meter, som er det højeste af de fem tårne.
I dag spiller UNESCO en meget aktiv rolle i restaureringen. (billede 1-10)

Bayon templet er kendt for sine store sten flader af bodhisattva Avalokiteshvara - de nysgerrige smilende ansigter. 51 mindre tårne ​​omgiver Bayon, hver med fire ansigter. Bayon er omgivet af to lange vægge med en samling af bas-relief scener af legendariske og historiske begivenheder. I alt er der mere end 11.000 udskårne figurer på muren. (billede 11-20)

Ta Prohm har et skær af en anden verden over sig - her har de enorme trærødder, som er flere hundrede år gamle, overtaget bygningerne og giver en fornemmelse af, hvordan hele komplekset var opslugt af junglen da en fransk biolog kom dertil i 1860. Mange af Ta Prohms korridorer er ufremkommelige, tilstoppet med bunker af fint udskårne stenblokke og trærødder. Relieffer på svulmende vægge er tæppebelagte med lav, mos og slyngplanter - der er dog restaurering igang (se billede 30 af en dinusaur). (billede 28-40)

Se også billederne fra:
Kompong Luong - den største flydende landsby
Phnom Penh
Siem Riep og øen Koh Rong

Klik på det lille billede - så bliver det stort

Angkor Wat - solopgang Angkor Wat - fra luftballon Angkor Wat Angkor Wat Angkor Wat
Angkor Wat Angkor Wat Angkor Wat - sanskrit og dekoration Angkor Wat -apsaradansere Angkor Wat
Bayon - hovedporten Bayon - broen med de gode budhaer Bayon -  broen med de dæmoniske budhaer Bayon - relief Bayon
Bayon Bayon Bayon Bayon Bayon
Sovende budha Munke Detalje tempel
bade som var bygget til kongen tempel Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm
Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm
Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm Ta Prohm Angkor Wat munk